top of page
Sök
  • Skribentens bildDavid Sundell

Reach the city 2023 i Norrköping
Reach the city 2023


Onsdag 2/8 

Det var ett väldigt härligt gäng som är här under dessa dagar som vill nå ut till Norrköping och lära sig mer hur man delar sin tro på gatan.

Vi startade upp vid lunchtid. Familjen Proaño från Ecuador som ska undervisa och spendera tid med oss de här dagarna kom dagen innan till Sverige.

Efter att vi haft introduktion till dagarna och fått lära känna varandra genom lekar var vi ute på Hörsalsparken i Norrköping och delade evangeliet. Familjen Proaño höll ett drama och David Proaño hade en sketchboard-presentation. Kristofer delade sitt vittnesbörd och höll också i presentationer.

David höll också i två presentationer, bland annat rep-tricket.

Vi fick sen flera samtal med människor framför allt i slutet och delade också ut flera biblar och litteratur, bland annat några biblar på arabiska och även en på somaliska. Vi pratade också med en kille som klädde sig till en tjej och var satanist. Han sa att han och hans kompis bad emot oss.

Efteråt hade vi bön och lovsång i Söderledskyrkan och påbörjade att ha undervisning utifrån Efesierbrevet.Torsdag 3/8

Under torsdagen hade vi mest undervisning och fick öva på presentationer.

På morgonen fortsatte vi andakten från Efesierbrevet kapitel 2 som Nina undervisade oss utifrån. Därefter undervisade David Proaño om det viktigaste i evangeliet.

Efter lunchen fick alla öva på att dela sina vittnesbörd. Det var efter det dags att börja att antingen öva på en presentation, antingen genom sketchboard eller genom ett rep-trick. Deltagarna var duktiga på att lära sig hålla sina presentationer.

På kvällen hade jag på nytt undervisning om vad vi kan tänka på när vi är ute och evangeliserar.Fredag 4/8

Andreas Jansson hade andakten och fortsatte i kapitel  3 i Efesierbrevet.

Det var efter det tid att öva på presentationer, både rep-trick och sketchboard. 

Senare på eftermiddagen delades vi upp i två grupper. Den ena gick med David Proaño och Kristofer till centrum i Norrköping och förkunnade evangeliet. Bland annat fick Andreas J möjlighet att göra sitt rep-trick och Kristofer fick göra en Sketchboard-presentation

Jag och Goel ledde den andra gruppen som var i Navestad. Där höll "lille" David en sketchboard-presentation och också ett rep-trick. Madhu gjorde Computer Brian. Jag fick göra två olika presentationer. Flera barn kom och var med på alla presentationerna, och även om regnet kom så gick de inte hem utan var kvar tills vi var färdiga. Det var en tjej som kom fram till mig och undrade varför vi bara pratade om Jesus och inte andra religioner.

Väl tillbaka i kyrkan fortsatte Madhu undervisa från Efesierbrevet. Därefter hade David Proaño en fantastisk undervisning om att evangeliet redan var förutbestämt långt innan Jesus kom.Lördag 5/8

Den här dagen började vi med att läsa från Efesierbrevet kapitel 5, det var Goel som höll i den andakten.

Därefter hade David Proaño undervisning utifrån Johannesevangeliet kapitel 15 när Jesus talar om att bli kvar i vinstocken.

Efter lunch åkte vi ut i Vasaparken och Hötorget för att evangelisera. På Hötorget fick alla deltagarna möjlighet att hålla en presentation. Och efter att Andreas hade delat sin presentation var det en kille som Linn fick prata vidare med.

På Vasaparken genomförde familjen Proaño samma drama som i onsdags. Framför allt andra gången de gjorde dramat var det flera som stannade, lyssnade och kollade. På plats höll även Andreas W och Andreas J varsin presentation, Pascale framförde en sång. Det var bland annat två tjejer som var med och tog del av flera presentationer och tog också en bibel efter det. Vi passade också på att dela ut ballongfigurer till barnen.

På den kvällen var det vittnesbördsdel. Det var väldigt fin stund och nästan alla som var samlade delade något. Alla var tacksamma till dagarna och att familjen Proaño hade kommit till Sverige. Efteråt tackade vi familjen med några gåvor från Sverige och välsignade dem vidare på sin resa i Europa.Söndag 6/8

På söndagen hade vi sista dagen av Reach the city i Norrköping. Linn höll i undervisning utifrån Efesierbrevet kapitel sex och talade bland annat om vapenutrustningen. Därefter hade vi bönegrupper som vi haft de här dagarna också. Alla fick efter bönegrupperna utvärdera hur dagarna hade varit och efter det städade vi kyrkan.

På eftermiddagen var det några som även åkte till Navestad. David Proaño höll en sketchboard-presentation där. Men det regnade lite så det kom inte så mycket folk ut. Däremot var det en kvinna från Mellanöstern som lyssnade hela presentationen och hade flera frågor. Så Goel kunde översätta till henne. Familjen Proaño tog sen bussen ner till Skåne.


8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page