top of page
Sök
  • Skribentens bildTobias Pettersson

Reach the city 2021 - Tillbakablick från i somras

Uppdaterat: 1 jan. 2022

Tisdag 29/6

Den här kvällen startade vi igång Reach the city 2021. Även om vi inte är så många anmälda under dagarna kände vi att det inte ska stå iväg från att vi kommer vara ute och evangelisera och träna på att dela vår tro.


Onsdag 30/6

David undervisade på förmiddagen och eftermiddagen om att öva på att dela sitt vittnesbörd och vad man kan tänka på vid evangelisation. Från kl 14 var vi ute på Hagatorget i Söderköping. Jag delade genom sketchboarden och rep-tricket ("på första plats"). Hans hade med sig synten och vi varvade med kristna sånger.

Det var en campingägare och hans fru som var intresserade och sa det var ett kreativt sätt att dela sin tro genom. Någon kom förbi och frågade om han fick filma när jag gjorde en presentation. Jag fick med några barn att assistera mig när jag gjorde rep-tricket. Mamman såg på när jag med hjälp av det förklarade hur Jesus tog våra synder på sig.


Torsdag 1/7

På morgonen undervisade Stefan Hoefler från Österrike. Han fortsatte på temat hur vi kan dela vårt vittnesbörd.

På eftermiddagen så var det vår fina styrelsemedlem i OAC Göran Nordfeldt som biträdde undervisningsscenen. Med hjälp av rep fick vi öva på att dela vårt vittnesbörd. Därefter åkte vi in till Navestad så att vi var där vid ca 15:30. Och på plats så använde jag mig av sketchboarden och visade på att våra synder skiljer oss från Gud. Göran använde sig av gospel magic. Vi var nära på att plocka ihop vid 17-tiden, men så kom det några barn och satt och lyssnade. Vi fick till flera presentationer och det kändes som att de kunde bli kvar längre. Men sen hade vi inte mer den kvällen att ge dem. Så då började vi samtala med dem. Efter ett tag så gick dem. Därefter hade vi picknick vi som hade varit ute inne i Navestad. På vägen till bilen träffade vi fyra av barnen (de var syskon) som hade lyssnat på presentationerna och deras föräldrar. Föräldrarna ville bjuda oss på te. Men vi sa att vi kommer tillbaka imorgon.Fredag 2/7 Idag praktiserade vi lite mer med Stefan det vi lärde oss av Göran under gårdagen. Efter kl. 14 var vi inne i Söderköping och evangeliserade. Det kom några barn och lyssnade. Barn som sett oss förra året göra presentationer på torget. Där på Hagatorget hade jag två sketchboardpresentationer. Jag träffade på en kvinna som hade varit med och vandrat med korset från Finspång i början av Östgötavandringen. Vid kl. 16 var vi inne i Navestad. Vi hade knappt hunnit landa på plats förrän det var massor med barn, och de kom och satte sig på stolarna innan resten av vårt team hade kommit dit på plats. Vi hade också popcorn-maskinen med oss vilket lockade barnen extra mycket den här dagen. Det blev några presentationer som jag utförde på plats både med sketchboard och med Gospel magic. Vi passade på att ha lite rörelsesånger med. Barnen hade en hel del intressanta frågor och det var några barn i slutet som trodde vi skulle köra mer. Efteråt hade vi picknick som igår. Det blev även ett samtal med en av Magdas grannar som visat stort intresse på vad vi tror på, hon hade många frågor till oss.Lördag 3/7

Vi var fyra stycken på morgonen och lyssnade till undervisning från Stefan. Vi är väldigt tacksamma för dessa dagar tillsammans med honom. Vi fick öva på att använda små enkla hjälpmedel till att berätta vårt vittnesbörd med hjälp av.Sen åkte vi in till Navestad. Först grillade vi och åt god mat där. Vid ca kl. 15 så kom vi till sist igång med att poppa popcorn och att göra presentationerna. Det var ett jämnt flöde av folk som kom. Bland annat några barn som hade intressanta frågor, flera av dem frågade när vi kommer tillbaka nästa gång. Jag och Axel kom i slutet efter sista presentationen i samtal med tre andra grabbar som hade en annan tro. Det hade först inte verkat som de hade varit intresserade av våra presentationer. Men under samtalet jämförde vi vår tro med varandra. Vi fick förklara varför Jesus behövde dö på korset och om Bibelns trovärdighet.

Är tacksam till Gud att vi genomförde de här dagarna med Reach the city.

Med önskan om Guds välsignelser till er alla

David Sundell
63 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page